Smart, Stylish & Seamless

This residence is at the forefront of the changing face of The Junction with high quality finishes and leading contemporary design. Clever touches, such as the backlit laser-cut steel screen in the fencing and large banks of louvre windows, add to the built form.

The owners, experienced home builders, had a vision when engaging John Streeter, Director of EJE Architecture, working with Brock Hall, Associate to design their “last” home.

The brief was to take into consideration the fact that whilst apartment living was not their style, after a twelve months trial, they sought a property which had that easy living feel and when travelling extensively overseas they could ‘shut the door’ with the knowledge their home was secure. The couple’s previous home sat on a picturesque headland at Merewether with 360° views of Newcastle and along the coastline, so the owners wanted a water outlook and also to be high above the rooftops of neighbouring properties so as to capture the city lights and sea breezes…

Story Marilyn Collins. Photo: Terras Landscape Architects.